Jira-palvelimen päivitys tiistaina 21.3. alkaen klo 7:30. Estää Wikiin ja Bitbucketiin kirjautumisen. Jira server update on Tuesday 21.3. starting at 7:30. Blocks logging into Wiki and Bitbucket.

Kartalla nyt

Sivun oikeassa alakulmassa on Kartalla nyt -ikkuna, jossa on lueteltu tasoina kaikki valittuina olevat pohjakartat ja aineistot. Ikkunassa voidaan muokata tasojen järjestystä ja poistaa tasoja. Lisäksi voidaan muokata tasojen asetuksia, kohdistaa karttanäkymä haluttuun tasoon sekä tarkastella tasojen tarkempia tietoja (ei käytettävissä kaikilla tasoilla).Listalla viimeisenä oleva pohjakartta tai aineisto on karttanäkymässä alimmaisena. Tasojen järjestystä voi vaihtaa vetämällä tasoja hiirellä ylemmäs tai alemmas listalla. Halutun tason voi poistaa karttaikkunasta napsauttamalla tason nimen perässä olevaa ruksia (Poista).

Joidenkin tasojen nimen perässä on i-kirjain (Tiedot), jota napsauttamalla voidaan tarkastella tason tarkempia tietoja. Tiedot avautuvat uuteen ikkunaan.

Karttanäkymä voidaan kohdistaa haluttuun tasoon napsauttamalla tason nimen perässä olevaa vinoneliötä (Sovita näkymä tasoon). Tällöin kartta keskittyy automaattisesti siten, että kaikki tason kohteet näkyvät karttanäkymän keskellä.

Tason asetukset

Tason asetukset avataan napsauttamalla tason nimen perässä olevaan ratasta (Tason asetukset).

Riippuen tason tyypistä valikossa on erilaisia asetuksia:

AsetusSelite
Tason läpinäkyvyysMuuttaa tason läpinäkyvyyttä kartalla. Kun liukusäädin on vasemmassa laidassa niin taso on täysin läpinäkyvä. Oikeassa laidassa se on täysin peittävä. Tason tyyli voi lisäksi vaikuttaa läpinäkyvyyteen.
Teeman värit

Muuttaa tasolla olevien kohteiden täyttö- ja reunaviivan värin valituksi. Ei vaikuta kuvamuotoisiin pistekohteisiin.

TäyttöväriMuuttaa tasolla olevien kohteiden täyttövärin valituksi. Ei vaikuta kuvamuotoisiin pistekohteisiin.
Viivan väriMuuttaa tasolla olevien kohteiden reunaviivan värin valituksi. Ei vaikuta kuvamuotoisiin pistekohteisiin.
Karttakohteen nimiKarttakohteen nimi näkyy kun hiiren laittaa kohteen päälle kartalla sekä kun käytetään "Näytä nimet"-toimintoa. Voit käyttää tässä tekstissä kohteissa olevia tietoja kirjoittamalla "${TIEDON_NIMI}". Kun kirjoitat "${" niin käyttöliittymä antaa listan tasossa olevista kohteen tiedoista.
Karttakohteen seliteKarttakohteen selite näkyy kohteen nimen alapuolella kun hiiren laittaa kohteen päälle kartalla. Voit käyttää tässä tekstissä kohteissa olevia tietoja kirjoittamalla "${TIEDON_NIMI}". Kun kirjoitat "${" niin käyttöliittymä antaa listan tasossa olevista kohteen tiedoista.
Näytä nimetNäyttää kartalla kohteiden päällä "Karttakohteen nimi"-kohdassa asetetun tekstin

Lisäasetukset

Lisäasetukset-välilehdellä voi asettaa monimutkaisen tason tyylin. Tyylimääritys annetaan JSON muodossa. Katso Styler Configuration (englanniksi) saadaksesi lisätietoja vektoritasojen tyylityksestä.

Lähestymiskartta

Karttanäkymän oikeassa alakulmassa Kartalla nyt -ikkunan alla on lähestymiskartta, jonka näkymä vastaa käytössä olevaa pohjakarttaa pienessä mittakaavassa. Lähestymiskartalla näytetään punainen valintakehys, jota siirtämällä ja napsauttamalla voidaan kohdistaa karttanäkymä eri kohtiin pohjakarttaa.

Valintakehyksen koko muuttuu karttaa lähennettäessä ja loitonnettaessa. Mitä lähempänä karttaa ollaan, sitä pienempi valintakehys on, ja vastaavasti mitä kauemmas kartalta mennään, sitä suuremmaksi valintakehys kasvaa.