Toiminnallisuuden yleiskuvaus

Hakutoiminnolla voi hakea palvelussa olevia kohteita. Hakuun pääsee sivun vasemman reunan valikosta (Haku). Haun voi tehdä sanahakuna, laajennettuna hakuna tai reittihakuna. Haettavissa kohteissa on palvelu- ja käyttäjäprofiilikohtaisia eroja.

Sanahaku

Kirjoita tyhjään hakukenttään haettavan kohteen osoite (tai muu hakusana*). Haku hakee kohteen nimeä annettujen merkkien perusteella. Haussa toimii ennakoiva tekstihaku eli hakukenttä tarjoaa valmiita, kirjoittamaasi sanaa vastaavia palvelussa olevia kohteita. Hakukenttään on kirjoitettava vähintään kolme (3) merkkiä.Käynnistä haku napsauttamalla Hae-painiketta tai painamalla näppäimistön Enter-näppäintä.

*Osoitteen lisäksi muita hakusanoja voivat olla mm. paikannimi, kaupunginosa, palvelukohde, kiinteistötunnus, rakennuksen nimi tai rakennustunnus.

Laajennettu haku

Napsauta hakuikkunassa punaista Laajennettu haku -tekstiä, jolloin hakukentät avautuvat. Valitse pudotusvalikosta (Haun kohde) haettava tieto. Tarkenna hakuehtoja käytettävissä olevien hakukenttien avulla.Valitse yksi seuraavista vaihtoehdoista hakualueen rajaamiseen: 

 1. Ei rajausta
 2. Näkyvä alue
 3. Valitse aluerajaus
  • Aluemaisista kohteista on ensin valittava aluerajaus tai -rajaukset.
  • Valitse haluamasi aluerajaus kartalta hiirellä.
  • Jos kartalla on päällekkäin useita kohteita, näkyviin tulee pudotusvalikko, josta voit valita haluamasi kohteen. Pitämällä hiiren oikea painike painettuna voit piirtää nelikulmion, joka maalaa ja siten valitsee halutulta alueelta kaikki aluemaiset kohteet.
 4. Säde
  • Syötä kenttään haluamasi säde ja napsauta kartalle haun keskikohta.
 5. Linjaus
  • Syötä kenttään haluamasi linjauksen halkaisija ja napsauttele linjauksen kulmapisteet kartalle.
 6. Piirrä rajaus
  • Napsauttele rajauksen reunapisteet kartalle.

Valitse lopuksi, ovatko haun kohteet hakualueen sisällä vai leikkaavatko ne hakualueen rajaa.

Käynnistä haku napsauttamalla Hae-painiketta.

Haun tulokset

Hakutulokset aukeavat listana karttanäkymän vasempaan reunaan. Haku palauttaa löytyneet kohteet kohdeluokkiin luokiteltuina. Lisäksi hakutulokset näytetään karttaikkunassa.Kun napsautat kohdetta listalta, karttanäkymä siirtyy hakukohteen alueelle. Kun napsautat kohteen symbolia kartalla, saat näkyviin kohteen tiedot. Jos kartalla on päällekkäin useita kohteita, kartalle tulee näkyviin pudotusvalikko, josta voi valita halutun kohteen.Kun napsautat hakutuloslistan nimen oikealla puolella olevaa taulukkosymbolia (Datanäkymä), haun tulokset avautuvat sivun alareunassa uuteen ikkunaan taulukkomuotoisena datanäkymänä.

Datanäkymästä saat kohteen näkyviin kartalle napsauttamalla hakutuloksen vasemmalla puolella olevaa Näytä-painiketta. Voit viedä hakutulokset tiedostoon valitsemalla ensin ikkunan oikeassa alakulmassa olevasta valikosta haluamasi tiedostomuodon ja sen jälkeen napsauttamalla Lataa-painiketta.


Reittihaku

Reittihaulla voi hakea reittiä kahden karttapisteen välillä. Karttapiste voi olla osoite, kartalta valittu sijainti tai käyttäjän nykyinen sijainti, ja haun voi suorittaa näiden eri yhdistelmille.

Reittihakuun pääsee napsauttamalla hakuikkunassa olevaa Reittihaku-painiketta. Tämän jälkeen annetaan lähtöpiste (Aloituspiste) ja kohdepiste (Määränpää) niille tarkoitettuihin kenttiin ja napsautetaan Hae reitti -painiketta.Reitti piirtyy kartalle punaisena viivana.